Ізраїль завдає нових авіаударів по об’єктах Хезболли в Бейруті

Політика, Світ

У ніч проти 2 жовтня, після ракетної атаки Ірану на Ізраїль, ЦАГАЛ завдав авіаударів по об’єктах Хезболли в Бейруті.

Про це повідомляє CNN.

Подробиці операції Армія оборони Ізраїлю пообіцяла опублікувати пізніше.

Перед цим ЦАГАЛ закликав евакуюватися мешканців кількох кварталів та будинків у південних передмістях Бейрута. Ліванців попередили, що вони знаходяться поблизу «небезпечних об’єктів, що належать Хезболлі, проти яких Сили оборони незабаром вживуть рішучих заходів».

Нагадаємо, у ніч на 1 жовтня південні райони Бейрута зазнали щонайменше шести ударів ізраїльської авіації під час операції проти «Хезболли». Через обстріл було зруйновано кілька будинків. У Міністерстві охорони здоров’я Лівану заявили, що 30 вересня в результаті ударів Ізраїлю було вбито 95 людей.Нагадаємо, увечері 1 жовтня з боку Ірану по Ізраїлю було випущено за різними даними від 200 до 400 ракет. Населення країни зустріло напад в укриттях, і в результаті атаки лише двоє ізраїльтян були поранені, та загинув робітник-палестинець із Гази.

За кілька годин до цього адміністрація Байдена повідомила, що бачить приготування Ірану до масованого пуску балістичних ракет, і вважає напад на Ізраїль неминучим.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Нагадаємо, в Ірані стверджують, що вперше використали гіперзвукові ракети під час обстрілу Ізраїлю 1 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь