Рютте: інвестиції у підтримку України значно менші, ніж якби НАТО довелося напряму воювати із Путіним

Політика, Світ

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте переконаний, що надання додаткової допомоги Україні коштуватиме Альянсу значно менше, ніж пряме зіткнення з росією.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Що стосується України, то я був в Україні кілька разів за останні роки: і в Одесі, і в Києві, і в Бучі, і в Харкові. Був неподалік російського кордону, де на власні очі бачив жорстокість загарбницької війни, яку веде росія в Україні, та хоробрість українського народу в боротьбі за свободу», – зазначив Рютте.

Новий генсек НАТО наголосив, що підтримка України – це правильно, це також інвестиція у власну безпеку, тому що незалежна та демократична Україна є дуже важливою для миру та стабільності у Європі.

«Ми маємо підтримувати Україну, тому що інвестиції у це значно менші, ніж якби нам напряму довелося боротися із путіним», – додав політик.Раніше ми писали, що новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив про необхідність підтримати Україну та наближення її до членства в Альянсі. Без незалежної та сильної України в Європі не буде надійної безпеки.

Також нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте планує працювати з будь-яким майбутнім президентом Сполучених Штатів Америки (США), незалежно від результатів виборів в країні. Він добре знає обидвох нинішніх кандидатів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь