Заступник Кличка Усов пройшов поліграф, ДБР повернуло вилучені кошти

Політика

Заступник голови Київської державної міської адміністрації Костянтин Усов без проблем пройшов перевірку з використанням поліграфа у межах розслідування справи про зловживання у сфері перевезень.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

За словами Усова, він пройшов поліграф, щоб «остаточно зняти з себе будь-які підозри».

«Влітку 2024 року представники медіа, посилаючись на анонімні джерела в ДБР, поширювали звинувачення щодо мене, зокрема про нібито ймовірні вимагання поборів з перевізників», — пояснив заступник голови КМДА.

Також у КМДА поскаржились на представників Державного бюро розслідувань, які, за їхніми словами, незаконно утримували вилучене під час обшуку майно Усова. Зазначають, що ДБР повернуло Усову кошти через 4 місяці, визнавши, що вони не мають стосунку до справи.Крім того, посадовець стверджує, що у цій справі «зацікавлені особи використали перевізника-ветерана».

«[Він] є потерпілим у цій справі. Спочатку ДБР зробило військового обвинуваченим і підсудним у справі про незаконне зберігання зброї, а потім — змусило ходити в КМДА і брати участь у, як виглядає, провокації», — зазначив заступник голови КМДА.

У червні ДБР провело обшуки у службових приміщеннях КМДА. Слідчі обшукали кабінети та вилучили компʼютер, телефон та особисті кошти Усова.

Водночас підозру отримав заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури, який вже залишив посаду, а також приватний підприємець, який допомагав йому організувати схему з вимагання коштів, повідомляли правоохоронці.

У ДБР розповіли, що у квітні 2024 року до них звернулась дружина військового, яка керувала фірмою чоловіка з перевезень, поки той служить. Підприємство працювало на одному з київських маршрутів.

За її словами, посадовець КМДА системно тиснув на фірму та погрожував розірвати договір на перевезення, якщо жінка не погодиться щотижня передавати йому через підконтрольну фірму 40 тисяч гривень за можливість працювати на маршруті.

Згодом у цій справ повідомили про підозру ще й директору комунальної служби перевезень КМДА. Його звинувачують у систематичному вимаганні грошей від перевізників.

Державне бюро розслідувань 4 червня провело обшуки в приміщеннях Київської міської державної адміністрації та у заступника мера Віталія Кличка Костянтина Усова.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов підтвердив, що детективи ДБР проводили обшук у його кабінеті.

Мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко прокоментував інформацію про обшуки у його заступника Костянтина Усова. Він зазначив, що не має належної інформації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь