Литва денонсувала угоди з РФ і Білоруссю щодо економічного співробітництва

Політика, Світ

Литовський парламент проголосував за денонсацію трьох міжнародних угод із росією та Білоруссю, що стосуються економічного співробітництва країн.

Про це пише LRT.

У матеріалі йдеться, що литовські депутати скасували дію угоди з рф і Білоруссю про сприяння та захист інвестицій та договір про уникнення подвійного оподаткування доходів і капіталу і запобігання податкових порушень, укладений з Москвою.

Усі три угоди підписали у 1999 році.

«Реальність така, що ми маємо сусіда, який своєю співпрацею з росією становить загрозу не лише національній безпеці Литви, а й усієї Європи. Тому не може бути ніякої економічної або будь-якої іншої співпраці, яка підтримує цей режим», – сказав депутат Вілюс Семешка.За словами депутата Арвідаса Анушаускаса, усі серйозні інвестори вийшли з російського ринку, а Вільнюс не може залучати нові інвестиції в теперішній ситуації.

Водночас депутат Гедрюс Сурплюс заявив: угоди з рф «де-факто неефективні».

Раніше ми писали, що Литва має намір відмовитися від минулого. Зокрема, Міністерство культури пропонує запровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки з метою її розповсюдження.

Також нагадаємо, що президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Білорусь продовжує бути джерелом ризиків для Європи і що Литва буде вимагати посилення санкцій проти Мінська на рівні з росією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь