У Китаї створили волокно для збору води з туману

Політика

Дослідники розробили пряжу, здатну збирати воду з туману, що може стати вирішенням проблеми нестачі води в посушливих регіонах.

Основою для створення цієї пряжі послужили механізми, що спостерігаються у пустельних жуків і павукового шовку, які ефективно збирають і транспортують вологу. Розробка пропонує інноваційний підхід до боротьби з глобальною водною кризою, покращуючи методи отримання води з атмосфери.

Пряжа, створена вченими з Пекінського інституту графічної комунікації та Університету Бейхан, використовує гідрофобні та гідрофільні секції, які чергуються, що прискорює процес збору крапель води.

У контрольованих умовах ця дворядна пряжа показала високу ефективність, збираючи до 3,20 г води на см² на годину. Це значно перевершує результати традиційних методів збору води.

Нова технологія має широкі перспективи застосування в регіонах із гострою нестачею води, де атмосферна волога може стати важливим джерелом.Завдяки високій ефективності та можливій масштабованості, цей винахід може стати ключовим рішенням для поліпшення доступу до прісної води в посушливих районах.

Читайте також:

Дослідники з Інституту ATLAS Університету Колорадо в Боулдері розробили інноваційну машину для прядіння текстильних волокон з екологічно чистих матеріалів, таких як желатин.

Дослідники з Університету науки та технологій Хуачжун представили новий гелевий датчик, який можна імплантувати в мозок, що полегшує моніторинг здоров’я пацієнтів із черепно-мозковими травмами або раком.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь