ЄС та США відреагували на безлади в парламенті Албанії

Політика, Світ

Європейський Союз і США у вівторок закликали опозицію Албанії відновити діалог з урядом, заявивши, що насильство,  зокрема, зрив роботи парламенту не допомагає євроінтеграції країни.

Про це йдеться у публікації AP.

Зокрема, посол ЄС в Албанії Сільвіо Гонзато назвав «прикрим» те, що опозиція «вдається до деструктивних методів для вираження своєї позиції».

«Мій заклик – повернутися до діалогу, що не означає погодитися з усім, але повернутися до діалогу в парламенті і уникати будь-яких особистих, словесних нападів», – зазначив він.

Своєю чергою посольство США в Албанії заявило, що воно «глибоко стурбоване погромом і застосуванням сили в парламенті Албанії».«Ми підтримуємо мирну і спільну дискусію щодо переговорів про вступ Албанії до ЄС і будемо продовжувати підтримувати албанські інституції, які працюють над тим, щоб наблизити Албанію до євроатлантичної спільноти», – йдеться в заяві посольства.

Нагадаємо, опозиційна албанська Демократична партія влаштувала вельми своєрідний протест через засудження свого депутата до однорічного ув’язнення. Парламентарі винесли з будівлі законодавчого органу дерев’яні крісла і підпалили їх.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь