Саміт католицьких лідерів розпочався у Ватикані

Політика, Світ

Папа Римський Франциск 2 жовтня відкрив у Ватикані глобальний саміт католицьких лідерів, відомий як Синод Єпископів, на якому розглядаються питання майбутнього Католицької Церкви.

Однак рішення щодо деяких суперечливих тем, таких як висвячення жінок, відкладено до 2025 року. Під час меси на площі Святого Петра Понтифік закликав учасників — кардиналів, єпископів і мирян — не нав’язувати свої особисті порядки денні, щоб уникнути діалогу глухих, де кожен намагається просувати власні інтереси.

Саміт викликав критику з боку консервативних кіл через обговорення тем, таких як благословення одностатевих пар та роль жінок у церкві. Проте багато з цих питань будуть вивчені дослідницькими групами, а їх остаточні звіти очікуються у 2025 році.

Франциск також закликав делегатів бути відкритими до нових ідей і навіть жертвувати своїми точками зору заради створення чогось нового. Минулого року Папа вперше включив жінок до складу Синоду з правом голосу, і цього року участь братимуть близько 60 жінок.

Голосування за підсумковий документ асамблеї відбудеться 26 жовтня 2024 року, після чого Папа може прийняти рішення про доктринальні зміни, але не раніше середини 2025 року, коли буде отримано звіти дослідницьких груп.Раніше ми писали, що Папу Римського Франциска розкритикували в Левенському католицькому університеті в Бельгії за його коментарі про роль жінки в церкві, які він описав як дочку, сестру та матір.

Також нагадаємо, що Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення французького уряду відвідати месу у відновленому після пожежі Соборі Паризької Богоматері в Парижі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь