У США розкритикували Байдена за його слабку позицію щодо Ірану

Політика, Світ

Президент США Джо Байден неодноразово погрожував Ірану покаранням за його агресивні дії, але так цього і не зробив.

Як пише The Hill, про це заявили лідери Республіканської партії у Конгресі США, які закликали Байдена виявити більшу жорсткість щодо Ірану після масованої ракетної атаки на Ізраїль. Республіканці закликають президентську адміністрацію вжити низку конкретних заходів, покликаних підірвати військову міць Тегерана та його проксі сил.

“Адміністрація Байдена неодноразово погрожувала Ірану “серйозними наслідками” за його кампанію терору проти Ізраїлю і Сполучених Штатів, але так і не змогла їх запровадити”, – зазначив лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл.

Своєю чергою спікер Палати представників Майк Джонсон заявив про необхідність чинити “максимальний тиск” на Тегеран, включно з суворим дотриманням чинних санкцій.

“Лицемірно з боку адміністрації висловлювати підтримку захисту Ізраїлю і водночас продовжувати задобрювати іранський режим мільярдами – або сотнями мільярдів доларів – у вигляді послаблення санкцій”, – сказав він.Голова комітету у закордонних справах Палати представників Майкс Маккол закликав направити Ізраїлю потужнішу зброю і прийняти його закон “Мир через силу в XXI столітті”, який застосовує нові фінансові обмеження і обмеження на поїздки для всіх, хто пов’язаний з ракетними програмами Ірану.

“Адміністрація також повинна використовувати всі наявні у нас санкційні повноваження… щоб перекрити доступ до ресурсів Ірану і його проксі”, – додав він.

Відомо, що 1 жовтня президент США Джо Байден скликав термінову нараду в Ситуаційній кімнаті після того, як Іран здійснив запуск сотень ракет, включаючи балістичні та крилаті, по території Ізраїлю. Через атаку системи оборони Ізраїлю зазнали значного навантаження, що спонукало США негайно надати військову допомогу.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь