Такі смачні шампіньйони ви ще не готували! Головне, що готуються дуже просто а виходять смачніші від грибів

Світ

Сьогодні, готуємо дуже смачні закусочні гриби миттєвого приготування!

Даємо пропорцію з розрахунку на 1 кг печериць, бажано невеликих, інакше їх доведеться розрізати.

Список інгредієнтів:

  • 1 кг печериць
  • 150 мл 5-6% яблучного оцту (АБО 100 мл 9% оцту)
  • 100-150 мл рослинної олії
  • 1/2 ч. л. чорного перцю горошком
  • 20 г солі (1 ст.л. без верху)
  • 30 г цукру (1 ст.л. з гіркою)
  • 5 лаврового листя
  • 6-7 зубків часнику
  • 1 середній гострий перець (за бажанням) (АБО 1/2 ч.л. паприки)

Покроковий рецепт:

Гриби слід промити, шкірку не потрібно знімати.

Всі продукти відразу відправляємо в один посуд – 150 мл 5-6% оцту (у нас домашній яблучний) або 100 мл 9% оцту, 100-150 мл олії без запаху, 1/2 ч.л. чорного перцю горошком, 1 ст. солі без верху (20 г), 1 ст. цукру з гіркою (30 г), 5 середніх лаврових листочків, 6-7 зубчиків часнику (краще подрібнити через прес), 1 невеликий гострий перець, але це за бажанням – можна свіжий, сушений або навіть маринований, якщо не любите – замініть на паприку .

Ось і весь маринад. Злегка його перемішуємо і туди ж відправляємо печериці. Ми їх не розрізаю, бо після варіння вони й так зменшуватимуться вдвічі.

На перший погляд, здається, що рідини дуже мало, в чому вони варитися, але води не додаємо ні грама!

Включаємо плиту, накриваємо кришкою каструлю і на сильному вогні доводимо до кипіння.

Коли маринад закипить, зменшуємо нагрів на середній, засікаємо час і під кришкою варимо дрібні гриби 4 хвилини, а такі як у нас 5-6 хвилин, не більше. Під час варіння гриби пустять свій сік і варяться у смачному, концентрованому грибному маринаді.

Через 6 хвилин кипіння подивіться, скільки соку дали гриби.

Накриваємо їх кришкою, виносимо на холод, і, як гриби охолонуть, вони готові до вживання.

Вже в такому вигляді їх можна подати на стіл як легка закуска або гарнір. Однак, для більш насиченого концентрованого смаку їх рекомендується залишити в маринаді ще як мінімум на 4-5 годин, а краще на ніч.

Перекладіть їх у банку або контейнер з кришкою і приберіть в холодильник, а наступного дня у вас вийде шикарна закуска з маринованих грибочків домашнього приготування!

Щільні, соковиті, ароматні, дуже смачні – не гриби, а просто казка!

Залишити відповідь