Ліниві пиріжки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем! По самаку не гірше звичайних а по часу набагато швидше

Світ

Любите пиріжки, але немає часу чи бажання возитися з тістом, пропонуємо приготувати ліниву версію всіма улюблених пиріжків із зеленою цибулею та яйцем!

Список інгредієнтів:

НАЧИНКА:

  • 100 г зеленої цибулі
  • 2 відварені яйця
  • 30 г зелені (кріп, петрушка)
  • 100 г зернистого сиру, сиру (за бажанням)
  • Дрібка солі
  • Дрібка перцю

ТІСТО:

  • 300 г кефіру (йогурту)
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 250 г борошна в/с (+/-)
  • 10 г розпушувача
  • Рослинна олія для смаження

Покроковий рецепт:

Готуємо начинку. Нарізаємо великий пучок зеленої цибулі, до неї додаємо 2 подрібнені варені яйця, будь-яку свіжу зелень – ми взяли кріп і петрушку.

Цього цілком достатньо для начинки, але у нас в холодильнику був зернистий сир, можна взяти ще бринзу або інший сир, хоча це не обов’язково. Начинку солимо, посипаємо перцем і перемішуємо.

Хтось додає в таку начинку розтоплену олію або навіть обсмажує цибулю – це добре для звичайних пиріжків, у нашому випадку краще цього не робити, щоб вони не вийшли надто жирними.

Тепер тісто.

У нас в мисці 300 г кефіру – можна взяти йогурт, ряжанку, кисле молоко, мацони і навіть нежирну сметану.

Туди розбиваємо 1 яйце, всипаємо 1/2 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру. Все перемішуємо.

Окремо 250 г борошна змішуємо з 10 г розпушувача. Кількість борошна може бути трохи більшою або меншою, все залежить від її вологості, густоти кефіру та категорії яєць, всю відразу не додавайте, дивіться на консистенцію тіста.

Головне, замісити досить густе тісто – навіть густіше, ніж на оладки, замісіть рідке – пиріжки вберуть багато масла. У нас пішло 250 г борошна в/с.

Додаємо в тісто всю начинку і добре змішуємо до однорідної маси. Залишаємо тісто у спокої на 10-15 хвилин і більше його не перемішуємо. Це важливо!

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, ложкою набираємо тісто і викладаємо у вигляді оладок на невеликій відстані один від одного.

Смажимо пиріжки під кришкою з одного боку на середньому вогні 3-4 хвилини, перевертаємо і без кришки обсмажуємо з іншого боку до повної готовності.

Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрати надлишки олії.

Цієї кількості продуктів вистачає для приготування 30 невеликих пиріжків!

Смачні, пишні, апетитні, а головне, швидкі пиріжки готові! Якщо ви обмежені в часі, а пиріжків все одно хочеться, дуже рекомендуємо цей рецепт – до смаку нічим не гірше, але готувати набагато простіше!

З вами була Діна та канал “Колекція Рецептів”!

Залишити відповідь