Парламент Франції відмовився підтримати імпічмент Макрону

Політика, Світ

Нижня палата парламенту Франції відхилила ініціативу ультралівої партії «Нескорена Франція» щодо імпічменту президенту Емманюелю Макрону.

Про це повідомляє Le Figaro.

За відповідне рішення проголосували 54 члени юридичного комітету, 15 висловились проти.

Видання зазначає, що вперше в історії подібну пропозицію обговорювали в нижній палаті після того, як два тижні тому бюро Асамблеї підтвердило її «прийнятність».

Однак попри рішення комітету ініціатива ще може потрапити на розгляд законодавців, якщо на це погодиться Конференція керівників, яка об’єднує голів усіх депутатських груп.Як зазначено, ймовірність цього вкрай низька, оскільки навіть серед блоку лівих «Новий народний фронт» за імпічмент Макрону виступає лише «Нескорена Франція».

Ліва партія «Нескорена Франція» направила в парламент резолюцію про імпічмент президента Емманюеля Макрона після того, як він відмовився призначати премʼєр-міністром кандидатуру лівих Люсі Касті.

Раніше ми писали, що понад 100 000 тис. людей вийшли на протести у Франції проти призначення правоцентристського політика Мішеля Барньє новим прем’єр-міністром.

Також нагадаємо, що Мішель Барньє, досвідчений політик із правоцентристської партії Les Républicains, став новим прем’єр-міністром Франції після відставки Габріеля Атталя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь