Німецький уряд прокоментував повідомлення ЗМІ, що Шольц хоче подзвонити путіну

Політика, Світ

В уряді Німеччини не бачать нічого поганого в тому, що канцлер Олаф Шольц може відновити спілкування з російським диктатором путіним після 2,5-річної перерви.

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, якого цитує DW.

За його словами, Шольц раніше висловлював бажання поговорити з путіним «за слушної нагоди».

«Канцлер неодноразово говорив, що за слушної нагоди знову поговорить з Путіним телефоном. Наразі я не можу вам повідомити про конкретні плани проведення такої розмови», – сказав Гебештрайт.

Якщо розмова відбудеться, Шольц першим із лідерів країн, що підтримують Україну, відновить прямий контакт з путіним.Президенти США Джо Байден, Франції Емманюель Макрон і колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон востаннє розмовляли з кремлівським виродком у 2022 році.

Раніше видання Zeit писало, що канцлер Олаф Шольц хоче вперше за майже два роки провести телефонну розмову з путіним.  Шольц нібито розглядає можливість телефонної розмови з напередодні зустрічі G20 у Бразилії в листопаді. Однак прохання про розмову з боку Берліна до Москви поки що не надходило.

Також канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що готовий без вагань провести телефонну розмову з російським диктатором володимиром путіним, якщо вважатиме момент відповідним для цього.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь