Млинці із соковитою м’ясною начинкою, які зіїдаються моментально

Світ

Сьогодні готуємо найсмачніші млинці з м’ясом! На наш погляд, це ідеальне тісто для млинців з різними начинками, які надалі можна обсмажувати, запікати і навіть заморожувати.

Список інгредієнтів:

Тісто для млинців:

  • 6-7 яєць
  • 1 ч. л. солі з верхом (8-10 г)
  • 1 ст.л цукру врівень (20 г)
  • 300 г борошна в/с
  • 800 г молока/води
  • 2 ст.л рослинної олії

М’ясна начинка:

  • 1-2 ст.л рослинної олії
  • 40 г вершкового масла
  • 2-3 цибулини (300-350 г)
  • 1-1,2 кг м’ясного фаршу
  • Сіль, перець за смаком
  • 150 г молока

ВИХІД: 30-35 шт (18-20 см).

Покроковий рецепт:

Готуємо тісто для млинців.

Розбиваємо у чашу 6 великих або 7 невеликих яєць, всипаємо 1 ч.л. солі та незважаючи на те, що млинці будуть з м’ясом, 1 ст.л. цукру. Гарненько розбовтуємо.

За рецептом йде 800 г молока, холодної кип’яченої води або молока навпіл з водою. Приблизно третину рідини вливаємо в чашу, змішуємо і всипаємо 300 г борошна, що просіює.

Замішуємо досить густе, гладке однорідне тісто без грудочок, за бажання можна скористатися міксером.

Потім, трохи, додаючи молоко, розводимо його до потрібної консистенції.

Якщо ви замісили занадто густе тісто, додайте рідини до потрібної густоти. А якщо готове тісто здалося вам занадто рідким, не засмучуйтесь – залиште його на столі на 20-30 хвилин, за цей час борошно набухне, і воно стане помітно густішим.

В кінці замісу вливаємо в тісто пару ложок олії, але не для того, щоб не змащувати сковороду при випіканні, а для того, щоб млинці стали більш еластичними, розтяжними, щоб при фаршируванні не рвалися, і соковита начинка залишилася всередині.

В результаті, виходить, досить рідке тісто, і чим воно рідше, тим тоншими будуть млинці. Млинці, призначені для фарширування, не повинні бути товстими.

Далі, все як завжди – сковороду нагріваємо, змащуємо, наливаємо тонкий шар тіста і, як тільки поверхня млинця схопиться – перевертаємо їх на інший бік і обсмажуємо кілька секунд. Млинці не засмажуйте, вони повинні залишатися світлими, особливо зі зворотного боку, оскільки ми їх ще фаршируватимемо і потім обсмажуватимемо або запікатимемо.

Такі млинці можна обсмажити лише з одного боку.

При випіканні млинців, сковороду завжди змащуємо маслом, навіть якщо вона з антипригарним покриттям – так і малюнок у млинців, і їх структура виходить зовсім інша.

Кому цікаво, то можна ще змастити сковороду шматочком сала, а якщо немає сала – берем картоплину, розрізану навпіл.

З цієї кількості продуктів виходить 30-35 дуже тонких, світлих млинців без дірочок діаметром 18-20 см. За рахунок великої кількості яєць вони досить міцні, еластичні, і соковитий фарш з них вже нікуди не подінеться.

Готуємо м’ясну начинку.

Сковороду розігріваємо, вливаємо пару ложок олії і додаємо 40 г вершкового або топленого масла.

Обсмажуємо в ньому до золотистого кольору 300-350 г цибулі, нарізаного дрібними кубиками – для м’ясної начинки цибулі не шкодуйте, вона надає солодощі та соковитості.

На цю кількість млинців знадобиться 1-1,2 кг будь-якого м’ясного фаршу, у нас комбіноване із кількох видів м’яса.

На сильному вогні обсмажуємо фарш разом із цибулею. У процесі приготування додаємо чорний перець, сіль та вливаємо 150 мл молока. Замість молока можна влити воду або бульйон, але саме молоко надає м’ясному фаршу додаткового смаку та соковитості.

М’ясо для млинців можна обсмажити з цибулею на сковороді (як у нашому випадку), або приготувати начинку з відвареного м’яса – зваріть його в підсоленій воді до готовності, разом з обсмаженою цибулею пропустіть через м’ясорубку, додайте на смак сіль і перець, а при бажанні, відварений рис, гречану кашу, обсмажені гриби, варені яйця чи зелень.

У процесі приготування обов’язково спробуйте начинку і підкоригуйте її, вона повинна бути виразною за смаком.

Фарш ні в якому разі не доводьте до того, що він почне підсмажуватись, спіймайте момент, коли в сковороді практично не залишиться рідини, але при цьому він буде досить соковитим.

Даємо йому трохи охолонути і пропускаємо через м’ясорубку.

В результаті, виходить однорідний, дуже смачний, ніжний і завжди соковитий фарш, який ніколи не висипається з млинців. Він не вимагає додаткової добавки бульйону або якогось соусу для зв’язування.

Ось тепер залишається нафарширувати млинці.

По повній столовій ложці м’ясної начинки укладаємо на підсмажений бік млинців, згортаємо і поки що складаємо на тарілку.

У такому вигляді млинці можна відправити в заморожування, переклавши кожен шар папером для випікання або поліетиленовим пакетом.

Так, у вас завжди буде під рукою готова їжа, яку достатньо розігріти чи обсмажити на сковороді.

Форму для запікання, жаровню чи сковороду змащуємо олією, укладаємо млинці, та був промазуємо їх сметаною чи олією.

Відправляємо в розігріту духовку та запікаємо до рум’яної скоринки.

Поки частина млинців запікається, решту обсмажимо на сковороді.

Масло добре нагріваємо, укладаємо млинці швом вниз і на середньому вогні обсмажуємо до золотистого кольору, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.

М’які, ніжні, неймовірно смачні млинці з соковитою м’ясною начинкою готові!

Вони настільки апетитні і так смачно пахнуть, що й ситій людині неможливо втриматись!

Повірте, такі млинці навіть на святковому столі з’їдаються в першу чергу, особливо, якщо приготувати їх маленькими, як пальчики!

Гарячі млинці подаємо до столу зі сметаною або соусом, наприклад, грибним, сирним, яєчним, томатним або на основі йогурту.

Залишити відповідь