Південна Корея вперше надасть Україні пільговий кредит

Політика

2 жовтня Україна підписала кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму 100 млн доларів США. Це буде перша фінансова підтримка України від Республіки Корея.

Про це повідомило Міністерство фінансів України.

«Сьогодні, 2 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї щодо залучення 100 млн доларів США», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що кредит надається на пільгових умовах: термін – 20 років, процентна ставка – 1,0% річних. Пільговий період становить 5 років від дати підписання кредитного договору.

«Залучення 100 млн доларів США стане першою фінансовою підтримкою, яка надійде до держбюджету України від Республіки Корея», — зазначили у міністерстві.За словами Марченка, подальші проєкти, що реалізовуватимуться в межах двосторонньої співпраці з корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть подальшій взаємовигідній співпраці між країнами.

Раніше пповідомлялося, що Республіка Корея передасть Україні інженерні бронемашини K-600 Rhino для прориву мінних загороджень – одну з останніх південнокорейських розробок у сфері розмінування.

Українські рятувальники отримали 10 машин механізованого розмінування й сотню пікапів від Південної Кореї.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь