Сійярто заявив, що ЄС хоче відправити військових радників до України

Політика, Світ

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто поскаржився, що Європейський Союз нібито розглядає відправлення військових радників до України в межах місії допомоги для Києва. Але Угорщина цьому пручається.

Як заявив Сійярто, місію EUMAM хочуть продовжити ще на два роки, а радників планують відрядити в Україну «для участі в координації цієї навчальної операції» та «підвищення її ефективності».

«Ми точно не підтримаємо, ми не віддамо свій голос за це, війна має закінчитися […] Ми не підтримуємо жодну ініціативу, яка збільшує ризик ескалації війни, тому ми сказали їй ні», – заявив Сійярто.

Він вважає, що розміщення військових радників в Україні є «небезпечною пропозицією». Будапешт уже повідомив Службу закордонних справ Європейського Союзу в Брюсселі, що не підтримає ініціативу в такому вигляді, а тому попросив переробити її.

У серпні глава європейської дипломатії Жозеп Боррель оголосив, що Євросоюз вирішив розширити плани стосовно підготовки військових з України до кінця року – йдеться про 75 тисяч бійців. А втім, члени блоку так і не досягли консенсусу щодо навчань на території України.Тим часом, президент Хорватії Зоран Міланович не дав свого дозволу на відправку військових Збройних сил країни для участі у місії НАТО для України у сфері безпеки та навчання (NSATU).

Раніше Франція запропонувала партнерам приєднатись до коаліції з навчання військових на території України. Звернення направили декільком країнам.

Над полігонами у Німеччині, де проходять навчання українські військові, регулярно виявляють невідомі дрони.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь