Енергетики відновили підключення окупованої ЗАЕС до однієї з ліній живлення

Політика

Енергетикам вдалося відновити живлення тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Пошкоджена через російські обстріли 1 жовтня повітряна лінія 330 кВ знову в роботі.

Про це повідомили в пресслужбі Міненерго.

«Пошкоджена внаслідок російського обстрілу повітряна лінія 330 кВ – знову в роботі. Наразі окупована ЗАЕС має змогу отримувати електроенергію як за основною, так і за резервною лініями», — йдеться в повідомленні.

Ремонтні бригади понад добу очікували на дозвіл на проведення робіт через складну безпекову ситуацію та постійні російські обстріли.

Нагадаємо, 1 жовтня російські війська атакували підстанцію і знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької атомної електростанції. Станція перебувала на межі блекауту.27  вересня одна з підстанцій поблизу контрольованої окупантами Запорізької атомної електростанції, ймовірно, зазнала атаки безпілотника.

Раніше ми писали, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів зустріч із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Вони обговорили шляхи перешкоджання планам росії завдати удару по ядерній енергетичній системі України.

Також нагадаємо, що голова ядерного агентства ООН Рафаель Гроссі заявив, що ситуація навколо російської Курської АЕС залишається серйозною, але агентство не планує постійної місії на станції.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь