Федоров представив нового радника з впровадження ШІ та цифрових реформ

Політика, Світ

Радником віцепрем’єра з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова став один із головних експертів у цифрових технологіях і кібербезпеці в Естонії Лукас Ільвес.

«Плюс один крутий менеджер у команді Мінцифри. Лукас Ільвес працюватиме над впровадженням ШІ та цифровими реформами», – написав Федоров у фейсбуці у середу.

За його словами, Ільвес – один із головних експертів у цифрових технологіях і кібербезпеці в Естонії. Із січня 2022 року він працював на посаді головного інформаційного директора (CIO) уряду Естонії. Останні кілька років він керував цифровими проєктами Естонії.

Серед основних напрямів роботи – безпечне впровадження хмарних технологій і розвиток електронного уряду.

«Зараз об’єднуємо зусилля – Лукас Ільвес став моїм радником. Основним фокусом його роботи буде майбутнє електронного уряду: автоматизація процесів, трансформація державної служби та впровадження штучного інтелекту», – написав Федоров.За його словами, український уряд має амбітні плани стати першим у світі ШІ-урядом.

Минулого понеділка Федоров опублікував у фейсбуці оголошення про те, що шукає Chief AI Officer of the Ministry of Digital Transformation – заступника, який впроваджуватиме штучний інтелект. Також, людей у команду ШІ.

«Розвиток ШІ – наш топпріоритет, плануємо його інтегрувати в кожну галузь роботи Мінцифри. Ми вже зробили революцію в цифрових послугах, а зараз мета – увійти в трійку країн з розвитку штучного інтелекту до 2030 року, і, я впевнений, нам це під силу», – написав Федоров.

Він висловив думку, що ШІ – напрям, який стане фундаментальним для кожної галузі, на нас чекає революція, яку ми не зможемо зупинити, тож маємо очолити. ШІ інтегрують уряди, з ним працюють бізнеси, його впроваджують в освіту, medtech, defense-tech, govtech.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство цифрової трансформації планує впровадити штучний інтелект в роботу держави, який має стати фундаментальним для кожної галузі. Штучний інтелект та автоматизація зараз залишаються пріоритетними напрямками для міністерства.

Раніше Мінцифри анонсувало важливу новацію для студентів.

А у новій версії порталу Дія.Бізнес тепер покращено особистий кабінет і чатбот.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь