У ЄС рекомендують авіакомпаніям уникати польотів над Іраном до кінця жовтня

Політика, Світ

Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) надало рекомендацію авіакомпаніям до 31 жовтня 2024 року не здійснювати польоти над Іраном через погіршення ситуації в регіоні.

Про це йдеться на сайті EASA.

Зазначено, що таку рекомендацію опублікували з огляду на попередження Ізраїлю помститися Ірану через атаку Тегерана 1 жовтня.

«Європейська комісія та EASA вирішили випустити інформаційні повідомлення про зони конфліктів з рекомендацією не виконувати польоти в повітряному просторі Ірану на всіх рівнях польоту», – повідомили в EASA.

Також там пояснили, що рекомендація діятиме до 31 жовтня, проте її можуть переглянути в разі зміни ситуації.«EASA продовжить уважно стежити за ситуацією, щоб оцінити, чи відбувається збільшення або зменшення ризиків для експлуатантів повітряних суден ЄС в результаті зростання загрози», – запевнили в агентстві.

Нагадаємо, республіканці у Конгресі США звинуватили Байдена у тому, що він неодноразово погрожував Ірану покаранням за його агресивні дії, але так нічого і не зробив.

Відомо, що 1 жовтня президент США Джо Байден скликав термінову нараду в Ситуаційній кімнаті після того, як Іран здійснив запуск сотень ракет, включаючи балістичні та крилаті, по території Ізраїлю. Через атаку системи оборони Ізраїлю зазнали значного навантаження, що спонукало США негайно надати військову допомогу.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь