У ЗУНУ відкрилась художня виставка відомого митця Олександра Карпенка «Зв’язок поколінь»

Життя
У ЗУНУ відкрилась художня виставка відомого митця Олександра Карпенка «Зв’язок поколінь»

У День захисників і захисниць України в Західноукраїнському національному університеті відкрилась виставка художніх робіт відомого митця, художника, заслуженого працівника культури України Олександра Карпенка. 

Через своє мистецтво Олександр Федорович демонструє незламність українського народу у війні проти агресора. Через картини, глибокі за змістом, сповнені синівської любові й турботи про рідну землю, про народ, художник хоче донести глядачеві правдиве сприйняття реалій мужньої боротьби за незалежність та територіальну цілісність України.

Художню виставку «Зв’язок поколінь», яка проходить в рамках соціально-мистецького проєкту «Обіймись, Україно, зі світом!», автором якої є Олександр Карпенко, було представлено у Києві, Івано-Франківську, Трускавці. Незабаром вона експонуватиметься у Німеччині.

Творчий діапазон пана Олександра надзвичайно широкий: у його доробку чимало поезій, текстів пісень. Він є новатором багатьох мистецьких проєктів.

Неабияке враження на глядачів виставки справили картини художника на козацьку тематику. В експозиції представлено 36 полотен, які майстерно втілюють образи українських захисників, їхні героїчні подвиги та славу.

З вітальним словом виступила проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц. Також привітали художника декан соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк, учасник бойових дій, голова Тернопільського об’єднання  Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка Петро Шимків. Патріотичну пісню подарував усім присутнім учасник творчих колективів відділу творчої самореалізації та виховання Дмитро Слотюк.

Талановитий син художника Олександр Карпенко (молодший) підготував для усіх музичний сюрприз.

Залишити відповідь