Путіну потрібна перемога над демократією, над верховенством права, над міжнародним правом, йому потрібна перемога автократії, – Порошенко

Війна

Путіну потрібна перемога над демократією, над верховенством права, над міжнародним правом, йому потрібна перемога автократії, – Порошенко

Відкинути страх перед путіним і забезпечити перемогу України у війні. З такими словами до майбутніх єврокомісарів звернувся лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко

П’ятий президент України взяв участь у засіданні Політичної асамблеї Європейської народної партії та провів перемови із членами Єврокомісії та депутатами Європарламенту, на яких обговорили збільшення військової допомогти Україні.

Перемога України над путіним і його режимом неможлива без вступу України до ЄС і НАТО. Тому необхідно забезпечити максимальну швидкість переговорів про вступ до ЄС без будь-яких штучних перешкод. А ще потрібно відкинути страх перед путіним і забезпечити перемогу України у війні. Із таким закликом звернувся до європейських партнерів Петро Порошенко під час засідання Політичної асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі. 

путіна треба перемогти в Україні, а не в будь-якій іншій країні. путіну не потрібен ні Крим, ні Донбас, ні Запоріжжя, ні Херсон. путіну взагалі територія не потрібна. путіну потрібна перемога над демократією, над верховенством права, над міжнародним правом. Перемога автократії”, – заявив Петро Порошенко.

Лідер “Європейської Солідарності” нагадав про червоні лінії щодо України і застеріг від будь-яких компромісів

Жодних компромісів щодо українського суверенітету. Жодних компромісів щодо територіальної цілісності. Жодних компромісів щодо демократії. Жодних компромісів щодо безпеки та послаблення української армії, можливо, однієї з найсильніших зараз на континенті. Жодних компромісів щодо цінностей”, – заявив Петро Порошенко.

У Брюсселі відбулася зустріч із неформальною групою друзів України, під час якої говорили про посилення військової допомоги.

“Думаю, ми почали з хорошої підтримки, але цього недостатньо. Ми повинні змінити цю інтенсивність. Ліміти допомоги Україні для держав-членів ЄС треба встановлювати як обов’язкові, а не на рівні “я можу це зробити чи це необов’язково”, і я думаю, що показник 0,25 відсотків від ВВП, який ми б могли витрачати на військову підтримку для України, є тим, чого ми повинні досягти якнайшвидше! Якщо ми не хочемо, щоб полум’я війни перейшло до Європейського Союзу, ми повинні надати Україні навіть більше, ніж є у запитах України”, – заявив депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічуc.

“Якщо кожна країна ЄС виділить зі свого бюджету 0,25%, Україна стане сильнішою. І це найголовніше, що ми маємо робити – спрямовувати власні ресурси на військові потреби, на підсилення спроможності України перемогти у війні”, – наголосила депутатка Європарламенту Сандра Калнієте.

“Ви захищаєте і нашу демократію. Тож наш обов’язок – пришвидшити виробництво озброєння і передати його Україні, тому що чимало молодих українців віддали свої життя в цій війні”, – заявив депутат Європарламенту Віллі Совндаль.

Європейська народна партія, частиною якої є й “Європейська Солідарність”, здобула найбільше мандатів під час виборів до Європарламенту, тому понад половину посад у Єврокомісії мають її представники.

Ярослав Базилевич, який втратив сім’ю через удар ракети РФ, вперше розповів про трагедію
Загибель дружини та доньок Ярослава Базилевича, вбитих у Львові російською гіперзвуковою ракетою, довела, що від війни немає безпечного місця

ТЦК обxодитимуть вас cтороною! В “уxилянтів” наpешті з’явився реальний шaнс – подpобиці
ТЦК обxодитимуть вас cтороною! В “уxилянтів” наpешті з’явився шaнс. Подpобиці:

ЗА НЕЯВКУ ШТРАФ ВІД 17 ТИСЯЧ ГРН: МІНОБОРОНИ ХОЧЕ ЗМІНИТИ ОБОВ’ЯЗКИ 17-РІЧНИХ ХЛОПЦІВ
Пропонується дати молодим українцям сім місяців на те, щоб вони встали на військовий облік

Залишити відповідь