Нарешті: Ізраїль вперше атакував військову інфраструктуру в районі російської бази Хмеймім в Сирії

Війна

Нарешті: Ізраїль вперше атакував військову інфраструктуру в районі російської бази Хмеймім в Сирії

За даними моніторингової групи Сирійської обсерваторії з прав людини (SOHR), вчора ввечері було завдавано ударів, ймовірно Ізраїлем, в районі сирійського портового міста Джабле, на півдні Латакії

Ціллю атаки стали склади боєприпасів, які, очевидно, призначалися «Хезболлі».

За окремими повідомленнями, склади зі зброєю знаходяться в безпосередній близькості від російської військової морської бази на Близькому Сході – Хмеймім, а частина з них на самій базі. Удари були завдані через годину після прибуття іранського транспортного літака на базу. Зазначається, що цього разу ані злітна смуга, ані інфраструктура аеродрому не постраждали.

Однак, сам факт удару в районі Хмеймім є значною ескалацією, яка показує реальний стан відносин Ізраїлю з московією, і є першим в такому роді. Раніше відносини країн ґрунтувалися на низці тихих домовленостей, які забезпечували розподіл сфер і зон впливу сил в Сирії, щоб забезпечити безпеку Ізраїлю з боку Голан.

За даними SOHR, яка посилається на сирійські джерела, під часу удару працювали як сирійські, так і російські системи ППО, проте ціль все одно була вражена. За попередніми даними, атака була комбінованою і проведена за допомогою ракет запущених з ізраїльських військово-морських кораблів і ударних БПЛА. На місці прильоті спостерігалися вторинні вибухи.

Ізраїль задекларував, що метою його військової операції про «Хезболли» є не тільки військові сили і інфраструктура в самому Лівані, а й шляхи постачання зброї терористам та їх ключові лідери.

Вчора, так само, повідомлялося про точковий удар по будівлі в районі Маззе сирійської столиці. Це елітний район Дамаска, де в квітні було знищена будівля поруч з консульством Ірану. Так от, за даними ізраїльського каналу N12, цим ударом був ліквідований Хасан Джаафар Кацір – зять Хасана Насралли. Це вже другий цільовий удар по Дамаску на цьому тижні.

Що потрібно зробити на Покрови — 1 жовтня, щоб захистити себе та рідних від усіх негараздів
Свято Покрови Пресвятої Богородиці: історія та українські традиції

День захисників і захисниць України: свято тих, хто зупинив “другу армію світу”
День захисників і захисниць України – державне свято України, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці

Наpешті poзгадано “секpет”. Чoму в СРСР у “хpущовках” було двoє вxідних двеpей
Хрущовки – це будинки масової забудови, що з’явилися в СРСР у 1950-1960-х роках під час правління Микити Хрущова.

Залишити відповідь