США і Південна Корея провели військові навчання у Японському морі

Політика, Світ

Військово-Морські сили США та Південної Кореї провели дводенні спільні навчання у Японському морі з метою посилення оперативної сумісності.

Про це повідомляє Korea Times.

Маневри проходили в середу і четвер у водах поблизу міста Пхохан на південному сході Корейського півострова.

До тренувань залучались чотири бойові кораблі, зокрема десантні південнокорейський ROKS Marado й американський USS Boxer із кількома десятками ударних гелікоптерів і бойових літаків на борту.

Зазначається, що під час навчань корейські й американські військові відпрацювали проведення спільних десантних та інших операцій та посилили оперативну сумісність, щоб підтримувати на високому рівні готовність союзників до реагування на будь-які провокації з боку ворога.Нещодавно на трьох полігонах Литви розпочалися міжнародні навчання підрозділів вогневої підтримки «Вогняний грім 2024».

Окрім цього, 24 вересня Військово-морський центр координації морських рятувальних робіт організовує навчання «Штормовий господар 2024», під час яких буде скоординована і проведена масова евакуація екіпажу і пасажирів рятувального судна «Шакяй».

Військові розповіли, що під час навчань буде змодельована катастрофа у Балтійському морі і з корабля буде евакуйовано понад 120 осіб, а в рятувальній операції братимуть участь урядові та неурядові організації.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії, генерал-майор Вахур Карус, заявив, що армія Естонії разом із союзниками по НАТО готується до можливого конфлікту з росією.

Раніше ми писали, що країни Балтії закликали НАТО покращити протиповітряну оборону держав-членів, що межують із росією, на тлі критичного браку протиракетних систем великої дальності в альянсі.

Також нагадаємо, що рятувальний департамент і Сили оборони Естонії організовують у південній частині країни з 4 до 6 жовтня масштабні навчання з евакуації Lõuna sild («Південний міст»), у яких планують задіяти тисячу місцевих жителів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь