Трохи кефіру, борошна і начмнку за бажанням. Випікається 10 хв. А виходить такий смачний, що за вуха не віттягнеш

Світ

Рідних за вуха не відтягнеш, Як смачно! А всього потрібно трохи кефіру, борошна і … випікається 10 хв.

Осетинський пиріг чи по-іншому Картофджин. Зізнаюся Вам чесно втриматись і не з’їсти шматочок точно не вийде. Виходить неймовірно смачно та дуже ситно! До речі, реально випікається такий пиріг у духовці лише 10 хвилин.

Рецепт:

  • Кефір -200мол.
  • Борошно -250гр.
  • Рослинна олія -40гр.
  • Цукор -1ч.л
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Сода -1ч.л

Для начинки:

  • Картопля (очищена) -300гр.
  • Сир -200гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Очищеної картоплі 300 г, кладемо в каструлю, воду підсолюємо, варимо до готовності. І відразу приступаємо до приготування тіста. Відміряємо 250 г борошна, додаємо 1ч.л. соди не повну та перемішуємо з борошном. У миску вливаємо 200 мл кефіру, вливаємо 40 мл олії, додаємо половину ч. л. солі та 1ч.л. цукру.

Перемішуємо і тепер додаємо поступово просіяне борошно із содою. Замішуємо тісто. Тісто виходить еластичне, до рук не липне, якщо злегка. Можливо, потрібно ще муки, нам знадобилося додатково ще 20 грам. Забираємо тісто відпочити, поки готується начинка.

Картопля відварилася, зливаємо рідину, сир 200 грам натремо на великій тертці і тепер мнем гарячу картоплю, додаємо тертий сир і обов’язково додаємо чорний мелений перець.

Домішуємо сир із картоплею, начинка готова. Хочемо відзначити, що тіста та начинки, має бути за вагою приблизно однаково. Тіста у нас 550 грамів, а начинки приблизно 500 гр.

Для зручності, пиріг краще формувати на килимку для випікання.

Тісто обвалюємо в муці і руками робимо коло, при необхідності руки припиляємо борошном, на середину кладемо начинку.

Защипуємо тісто, ніби збираючи мішечок. Перевертаємо і розминаємо руками, щоб отримати пиріг приблизно в діаметрі близько 30 см.

Кладемо на деко, в жовток додамо трохи молока і змащуємо пиріг, в середині робимо надріз, і випікаємо в розігрітій духовці при максимальній температурі. Ми випікаємо за 220 градусів 10 хвилин.

Пиріг готовий, дамо йому трохи відпочити і можна розрізати, особливо смачний він у теплому вигляді, коли сир ще тягнеться.

Але й у холодному вигляді він не менш смачний. Із начинками можна експериментувати, можна капусту, фарш, яйце з цибулею, рибу, гриби. Пиріг виходить такий м’який, смачний і апетитний.

Залишити відповідь