Чоловікам дали 14 днів, щоб з’явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи

Події України, Суспільство

Чоловікам дали 14 днів, щоб з’явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи

Військовозобов’язаних попередили про відповідальність у разі неявки у зазначений термін.

Військовозобов’язані українці матимуть 14 днів для явки до ТЦК, щоб уникнути штрафу та розшуку поліцією. Такі умови встановлені під час отримання повістки через “Укрпошту”. Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Чоловікам уже почали розсилати повістки через “Укрпошту”. Вони підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та містять унікальний електронний ідентифікатор QR-коду.

Військовозобов’язаним нагадують, що доставка повісток поштою є законною процедурою, яка має покращити мобілізаційну кампанію.

Після отримання повістки військовозобов’язаному дається 14 днів, щоб прийти до ТЦК. Якщо він цього не зробить, його дані передаються в поліцію для розшуку, а також буде застосований штраф.

“Військовозобов’язаний зобов’язаний з’явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів з моменту отримання повістки. Якщо він не з’являється, його притягують до адміністративної відповідальності, а ТЦК передає дані до поліції для розшуку особи”, – йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що за ігнорування повістки може бути призначений штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень. Його необхідно сплатити протягом 15 днів. В іншому випадку дані передаються до виконавчої служби, яка може заблокувати рахунок, а також сума штрафу може бути подвоєна.

Джерело: «Znaj.ua»

Шукайте деталі в групі
Facebook




Джерело

Залишити відповідь