Казахстан перевищив квоту ОПЕК+ на видуботок нафти

Політика, Світ

Казахстан у вересні 2024 року перевищив ліміти видобутку нафти, встановлені в рамках угоди ОПЕК+, на щонайменше 126 500 барелів на добу.

За даними Reuters, видобуток сирої нафти в країні зріс на 10% порівняно з серпнем, досягнувши 6,55 млн тонн, що еквівалентно приблизно 1,638 млн барелів на добу (за коефіцієнтом 7,5 бареля на тонну). Це перевищило встановлену квоту ОПЕК+ на понад 170 000 барелів.

Навіть за використання іншого коефіцієнта 7,3 бареля на тонну, видобуток у Казахстані перевищив ліміти на 126 500 барелів на добу, досягнувши рівня 1,6 млн барелів на день. Відповідно до зобов’язань Казахстану в межах угоди ОПЕК+, країна повинна була підтримувати видобуток на рівні 1,468 млн барелів на добу у січні-листопаді 2024 року.

У жовтні Казахстан планує компенсувати це перевищення у зв’язку з капітальним ремонтом на великому родовищі Кашаган, яке планується повністю зупинити.

Раніше ми писали, що якщо Саудівська Аравія збільшить видобуток нафти, росія може зіткнутися з дефіцитом коштів для військової економіки. Ер-Ріяд незадоволений неузгодженістю країн у скороченні поставок для підвищення цін з поточних 70 до 100 доларів за барель.Також нагадаємо, що ціни на нафту підскочили більш ніж на один долар у середу, 2 жовтня, через занепокоєння можливою ​​ескалацією напруженості на Близькому Сході.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь