Росіяни поскаржилися на удар по Курській АЕС, в Україні спростовують

Політика

У росії заявили, що неподалік Курської атомної електростанції у місті Курчатов здійснилася пожежа після спроби вдарити по АЕС.

Про це пишуть російські Telegram-канали Mash та Shot.

Пропагандистський ресурс Mash стверджує, що російська протиповітряна оборона вразила «французьку авіабомбу» і вона нібито впала за 5 кілометрів від станції. Там виникла пожежа.

Shot заявив про чотири спроби вдарити. Окрім того, росЗМІ пишуть, що у бік Курчатова буцімто могли скерувати український дрон «Паляниця».Водночас на Курській АЕС запевнили, що станція працює у штатному режимі.

Очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко наголосив, що росіяни «вкинули брехливу інформацію» про нібито удар по Курській АЕС з HIMARS.

«Звісно ж, що ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності. росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеко», — пояснив Коваленко.

Раніше влада росії поскаржилася МАГАТЕ про виявлення «уламків збитих ракет» на території Курської АЕС.

Пысля цього Гроссі закликав дотримуватися там заходів ядерної безпеки, зокрема й тих принципів, які були встановлені для Запорізької АЕС у ході війни росії проти України. Серед іншого, це необхідність забезпечення фізичної цілісності атомної електростанції.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь