Прем’єр Словаччини заявив, що ЄС не може існувати без росії

Політика, Світ

Євросоюз має потребу в росії, так само як і їй необхідний ЄС.

Про це заявив премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомляє RTVS.

Фіцо розповів: у разі закінчення війни під час мандату його уряду (до 2027 року), він «зробить усе, щоб відновити економічні та нормальні відносини з російською федерацією».

«Європейський Союз потребує російської федерації, російська федерація потребує Європейського Союзу. Ми будемо дуже піклуватися про дружні відносини з Україною», – наголосив словацький премʼєр.

За його словами, війна в Україні не має військового вирішення, коли «багато політиків вже говорять про необхідність компромісів у зв’язку з Україною», згадавши про слова президента Чехії Петра Павела про перспективи повернення українських територій.Раніше ми писали, що Європейський Союз працює над пропозицією засудити Словаччину через ерозію демократичних норм. Це може призвести до утримання блоком коштів, які виділили для країни.

Також нагадаємо, що у Словаччині дедалі більше власників магазинів повідомляють про збільшення кількості дрібних крадіжок після реформи Кримінального кодексу, запровадженої урядом на чолі з Робертом Фіцо.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь