Кім Чен Ин пригрозив ядерним ударом у разі посягання на суверенітет КНДР

Політика, Світ

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про намір країни застосувати усе наявне озброєння, включаючи ядерне, у разі спроби посягання з боку противника на суверенітет країни.

Про це передає Reuters.

Диктатор КНДР розкритикував президента Південної Кореї Юн Сук Йоля за нещодавні погрози під час військового заходу покласти край північнокорейському режиму.

За словами Кім Чен Ина, південнокорейський президент «хвалився надзвичайною протидією військових сил на порозі держави, яка володіє ядерною зброєю».

«Він підтвердив, що якщо ворог, охоплений надзвичайною дурістю та безрозсудністю, спробує використати збройні сили, що посягають на суверенітет КНДР… КНДР без вагань використає всі наступальні сили, якими вона володіє, включаючи ядерну зброю», – передає північнокорейське інформагентство KCNA заяву Кім Чен Ина.ЗМІ КНДР також повідомили, що лідер країни сказав про це на тренувальній базі підрозділів спеціальних операцій армії в середу.

За день до цього, у вівторок, Південна Корея відзначила щорічний День збройних сил військовим парадом, на якому була продемонстрована балістична ракета, здатна нести масивну боєголовку, яка також містила обліт американського бомбардувальника.

У своїй промові президент Південної Кореї Юн Сук Йоль застеріг Пхеньян від використання ядерної зброї, заявивши, що це зустріне «рішучу, переважну відповідь наших військових і альянсу США». Та додав, що «цього дня прийде кінець режиму Північної Кореї».

Раніше північнокорейські хакери намагалися викрасти військові таємниці США, Великої Британії та Південної Кореї. Кіберзлочинці націлились або зламали компʼютерні системи великої кількості оборонних або інженерних компаній, зокрема виробників танків, підводних човнів, військових морських суден, винищувачів, а також ракетних і радіолокаційних систем.

Хакери з Північної Кореї півтора року викрадали технічні дані провідних оборонних компаній країни.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь