British Airways продовжить припинення авіасполучення з Тель-Авівом до 26 жовтня

Політика, Світ

Авіакомпанія British Airways оголосила що продовжить припинення авіасполучення з Тель-Авівом, яке триває з 24 вересня.

Про це повідомляє агентство AFP.

«Ми постійно стежимо за ситуацією на Близькому Сході й ухвалили оперативне рішення про скасування наших рейсів до Тель-Авіва до суботи 26 жовтня 2024 року включно», – йдеться в заяві British Airways.

Авіакомпанія наголосила, що це рішення пов’язано з безпекою на Близькому Сході, і що безпека залишається ключовим пріоритетом для British Airways.

Відомо, що 1 жовтня президент США Джо Байден скликав термінову нараду в Ситуаційній кімнаті після того, як Іран здійснив запуск сотень ракет, включаючи балістичні та крилаті, по території Ізраїлю. Через атаку системи оборони Ізраїлю зазнали значного навантаження, що спонукало США негайно надати військову допомогу.У вівторок 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Він засудив атаку та закликав до припинення вогню.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Ізраїль обов’язково відповість на ракетний напад Ірану, але де і коли, вирішуватиме сам, заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

Посла Ірану викликали до Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь