Співробітники американських портів завершили страйк, що паралізував східне узбережжя

Політика, Світ

Триденний страйк співробітників американських морських портів на східному узбережжі Атлантичного океану та у Мексиканській затоці завершено. Профспілкам вдалося домовитися з компаніями-операторами транспортних хабів про поступове підвищення заробітної плати упродовж наступних років.

Як пише Reuters, працівники доків зрештою отримуватимуть на 62% більше грошей, ніж зараз, а тариф за одну годину праці зросте з 39 доларів до 63.

Страйк у портах став наймасштабнішою подібною подією у США за останніх майже 50 років. Через невихід персоналу на роботу у 36 містах розвантаження контейнерів припилося від штату Мен і аж до Техасу. Це призвело до величезних перебоїв у логістичних ланцюжках та дефіциту найрізноманітніших товарів – від бананів до автомобільних запчастин.

Порти також виявилися перевантаженими через кількість суден, які змушені були чекати на обслуговування. За даними журналістів, уздовж узбережжя «застрягли» щонайменше 45 кораблів.

Читайте також:Boeing та його найбільша профспілка відновлять переговори щодо контракту, бо продовження страйку, який зупинив виробництво найпопулярніших літаків, коштуватиме авіакомпанії кілька мільярдів доларів.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь