Уже протягом 15 років так готую минтай. Виходить дуже смачно

Світ

Рецепт відомий ще з давних часів, варіантів приготування існує дуже багато, сьогодні хочемо поділитися одним із варіантів.

Рецепт:

  • мінтай філе 1 кг
  • сіль 1ч.л.
  • морква 400 г
  • цибуля 200-300 г
  • кетчуп томатний 4-6 ст.л
  • сіль -1/3 ч.л.
  • чорний перець за смаком
  • лавровий лист 2 шт
  • перець запашний горошок 4-6 шт
  • олія за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Минтай розморожуємо, відокремлюємо філе, шкірку ми залишаємо, ріжемо на порційні шматочки, ми розрізаємо зазвичай на 2-3 частини філе, все залежить від розміру минтаю.

Кладемо в миску, додаємо сіль у мене 1 кг філе мінтаю, додаю не повну ч. л. солі, чорний перець та перемішую. Обвалюємо рибу в борошні, я це роблю в мішечку.

Беремо сковороду, наливаємо олію, кладемо рибу і обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін на великому вогні, наша мета не довести до готовності, а обсмажити, при цьому запечатавши всі соки. Обсмажуємо всю рибу.

2 великі цибулини поріжемо кубиками, за вагою у нас 300 грам, морква 400 грам натремо на тертці.

Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію, кладемо цибулю, смажимо до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо все разом до м’якості овочів, за потребою можна підлити ще олії. Тепер додаємо 4-6 столових ложок томатного кетчупу, додамо чорний перець та сіль за смаком. Томатний кетчуп можна замінити томатною пастою, але тоді потрібно додати ще 1ст.л. 9% оцту.

Беремо лист, у нашого внутрішні розміри 31 на 25 см. Кладемо минтай, зверху підготовлений морквяний соус.

Кладемо пару лаврових листочків, запашний перець горошком, закриваємо фольгою і ставимо в духовку пропаритися за 180 градусів на 30 хвилин.

Залишити відповідь