Рейтинг Макрона впав до найнижчої позначки за час президентства

Політика, Світ

Розпуск парламенту, дострокові вибори та тривала коаліціяда негативно позначилися на довірі французів до президента Емманюеля Макрона. За даними видання «Les Echos», рейтинг політика впав до рекордно низького показника за весь час його перебування на посаді номер один.

Лише 22% опитаних громадян заявили, що довіряють главі держави. Навіть у 2018 році, під час кризи «жовтих жилетів», Макрон був популярнішим на 1 відсотковий пункт.

За три роки до наступних президентських виборів чинний господар Єлисейського палацу поступається за довірою практично усім своїм потенційним суперникам. Чинний прем’єр-міністр Мішель Барньє має рейтинг у 28%, ультраправі Марін Ле Пен та Джордан Барделла тримаються у діапазоні 34-36%, а ексочільник уряду Габріель Атталь наближається до 40%.

Найбільше ж довіряють французи меру Гавра, колишньому соратнику Макрона та першому прем’єру його каденції Едуару Філіпу, який вже офіційно заявив, що висуватиме свою кандидатуру на виборах 2027 р.

Ліва партія «Нескорена Франція» направила в парламент резолюцію про імпічмент президента Емманюеля Макрона після того, як він відмовився призначати премʼєр-міністром кандидатуру лівих Люсі Касті.Раніше ми писали, що понад 100 000 тис. людей вийшли на протести у Франції проти призначення правоцентристського політика Мішеля Барньє новим прем’єр-міністром.

Також нагадаємо, що Мішель Барньє, досвідчений політик із правоцентристської партії Les Républicains, став новим прем’єр-міністром Франції після відставки Габріеля Атталя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь