Чиновника Міноборони підозрюють у розтраті понад двох млн грн на закупівлі

Політика

Керівнику одного з квартирно-експлутаційних управлінь Міністерства оборони України повідомили про підозру у розтраті понад 2,3 млн гривень.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Підозрюваний з листопада 2022 року по вересень 2024 року розробив та реалізував  схему закупівлі будівельних матеріалів за значно завищеною ціною. При цьому не проводилися відкриті торги й не застосовувався електронний каталог для закупівлі товару та послуг.

Тому частина бюджетних коштів перерахували безпідставно. Експертиза підтвердила збитки державі у розмірі понад 2,3 млн грн.Чиновнику інкриміновано розтрату бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, що КП «Київський метрополітен» переплатило 160 млн грн за доставку подарованих європейськими партнерами 60 вагонів метро з Польщі. Реальна ринкова вартість такої послуги становить 30 млн грн, сплачено було 189,34 млн грн.

На Одещині завершили розслідування розкрадання 2,5 млн гривень на відбудові зруйнованих обстрілами будинків у ркгіоні. Серед фігурантів опинилися колишній керівник комунального підприємства, його пособниця та інженер з технічного нагляду.

Раніше 10 років позбавлення волі отримав колишній керівник ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація», який перебуваючи на посаді вкрав зерно на суму 60 млн доларів.

А аудит Держрезерву України виявив пропажу 2700 вагонів зерна на суму понад 800 млн грн.

Національне антикорупційне бюро викрило схему розкрадання зерна на одному з підприємств Держрезерву.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь