SWIFT випробує трансакції з цифровими валютами в реальному часі у 2025 році

Політика

Міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів SWIFT наступного року в режимі реального часу випробує трансакції з токенізованими активами й цифровими валютами. Про це повідомила пресслужба SWIFT.

Зазначається, що ця подія стане останнім кроком у повільній інтеграції цифрових активів у глобальну фінансову систему.

Банки й управителі активами вже кілька років вивчають можливість токенізації традиційних активів, таких як облігації. Вони сподіваються, що використання токенів на основі блокчейну зробить торгівлю швидшою, дешевшою й ефективнішою, серед іншого й завдяки усуненню посередників, які беруть участь у багатьох трансакціях.

Окрім цього, близько 90% центральних банків світу також тестують цифрові валюти (CBDC), що можуть спростити операції з токенізованими активами. SWIFT активно залучена до цих випробувань і вже запустила платформу для підключення CBDC до наявної фінансової системи.

«Зараз ми бачимо, що галузь хоче вийти з цієї [пробної] фази й побачити, як цифровий актив дійсно рухається, і щоб контрагент платив йому реальними грошима», – сказав керівник відділу інновацій SWIFT Нік Керіган, і додав: «Ми переходимо до цього етапу в наступному році».На росії банки з 1 жовтня більше не зможуть використовувати SWIFT для передачі фінансової інформації при переказах коштів на території рф.

Компанія Swift підключила внутрішні платіжні системи по всій Європі, щоб забезпечити повну прозорість і наскрізне відстеження миттєвих транскордонних переказів, призначених для ЄС.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь