Із прикордоння Чернігівщини евакуювали багатодітну сім’ю

Політика

У Чернігівській області поліцейські здійснили евакуацію 33-річної матері з вісьмома дітьми, віком від 5 місяців до 15 років, з прикордонного села, яке піддається російським обстрілам.

Як повідомляє Головне управління Національної поліції, евакуація відбулася у співпраці з місцевою владою.

Мати звернулася по допомогу після чергового обстрілу, внаслідок якого її будинок зазнав пошкоджень, а її кінь був убитий уламками. Вона усвідомила, що не може залишити дітей у небезпеці, і вирішила терміново евакуюватися.

Поліцейські оперативно організували транспорт для перевезення родини, допомогли завантажити речі та забезпечили місця для їхніх домашніх тварин у службових автомобілях. Під час виїзду з села, російські війська знову обстріляли населений пункт, але евакуйовані не постраждали.

Цей випадок підкреслює небезпечні умови, з якими стикаються цивільні особи в зоні конфлікту, та героїзм правоохоронців, які ризикують своїм життям для порятунку інших.Раніше ми писали, що у Сумському районі в 90 населених пунктах семи територіальних громад оголосили обов’язкову евакуацію дітей разом з їхніми батьками, законними представниками або особами, які їх замінюють.

Також нагадаємо, що примусову евакуацію здійснять з 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області та з трьох населених пунктів Волноваського району Донецької області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь