Україна встановила нові деталі розстрілу полонених бійців ЗСУ під Покровськом

Політика

Українські правоохоронці розслідують розстріл 16 полонених бійців ЗСУ на Покровському напрямку. Зокрема, вони вже встановили підрозділ окупантів, які могли здійснити цю страту.

Про це повідомив начальник Департаменту війни Офісу генерального прокурора України Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону.

Станом зараз відомо, що в результаті розстрілу під Покровськом могли загинути бійці двох підрозділів ЗСУ.

“Ми знаємо номери цих підрозділів. Ми попередньо встановили дані бійців. Але ми перевіряємо цю інформацію з поваги до їхніх рідних, щоб не помилитися у їхніх прізвищах”, – додав він.

Правоохоронці вже мають інформацію про місце розстрілу українських військовополонених та підрозділ російських військ, який може бути причетний до цього звірства.Крім того, вже було скеровано запити військовим підрозділам, підрозділам розвідки, а також міжнародним партнерам, щоб зібрати якомога більше інформації про російський воєнний злочин.

Начальник Департаменту війни Офісу генпрокурора додав, що різке погіршення ставлення російських солдатів до українських полонених фіксується з листопада минулого року, а в цьому році відбулося 80% страт українських полонених.

Нещодавно правоохоронці встановили 93 випадки страти українських полонених на полі бою.

“Станом на сьогоднішній день ми маємо 708 підозрюваних, це представники збройних сил рф, які офіційно підозрюються. Крім того, у нас є тисячі тих, по яким ми працюємо. Але ці вже отримали офіційну підозру. З них 151 вже засуджений”, – сказав Бєлоусов.

У розвідувальному центрі Сил оборони Естонії допускають, що українські сили можуть бути змушені залишити Покровськ у Донецькій області до кінця року.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 3 жовтня, відбулося 142 зіткнення. росія завдала трьох ракетних ударів, 67 авіаударів (135 КАБів), провела 105 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

За минулу добу, 2 жовтня, Сили оборони України ліквідували 1 150 російських загарбників, знищили 6 танків та 17 ББМ ворога.

Також ми писали, що українські сили ППО збили всі безпілотники, якими ворог намагався атакувати Київ у ніч на сьогодні, 3 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь