Названо втрати російської морської піхоти у Вугледарі

Політика

Елітні загони російської морської піхоти за рік боїв під Вугледаром втратили вчетверо більше військових, ніж за десять років війни в Чечні, де тільки загинуло понад 200 моряків.

Про це повідомляє BBC.

Вугледар є стратегічно важливим пунктом, а найінтенсивніші й найкровопролитніші бої за місто відбулися восени 2022 року та взимку 2023 року. На штурм були кинуті елітні загони морської піхоти рф — 155-та і 40-ва бригади «чорних беретів», які підтримували бойові машини піхоти (БМП) та танки. Їм допомагали мотострілецькі підрозділи, до складу яких входили мобілізовані та добровольці.

BBC на основі відкритих даних підтвердило, що під час цих боїв загинуло щонайменше 211 морпіхів 155-ї бригади, ще 42 зникли безвісти. Це майже вчетверо більше, ніж втрати цього підрозділу під час війни в Чечні. Серед загиблих — 19 офіцерів, зокрема командир батальйону Цирен Лубсанов.

Пліч-о-пліч із 155-ю бригадою в боях брали участь морпіхи 40-ї бригади з Петропавловськ-Камчатського, і видання підтвердило загибель 72 солдатів і офіцерів цього підрозділу. Про серйозні втрати може свідчити й те, що до складу обох бригад почали приписувати підрозділи «Шторм Z», які формуються з ув’язнених російських колоній.Раніше ми писали, що у розвідувальному центрі Сил оборони Естонії допускають, що українські сили можуть бути змушені залишити Покровськ у Донецькій області до кінця року.

Також нагадаємо, що начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк повідомив про складну ситуацію в місті. Російська армія перебуває всього за 7 кілометрів від околиць, а 80% критичної інфраструктури вже пошкоджено.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь