США та Південна Корея домовилися про план розподілу оборонних витрат

Політика, Світ

Сполучені Штати та Південна Корея сьогодні погодили новий п’ятирічний план розподілу витрат на утримання американських військ у Південній Кореї, про що йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Південної Кореї та Державного департаменту США.

Країни домовилися про збільшення оборонних витрат на 8,3%, що складе 1,13 мільярда доларів у 2026 році, повідомляє Reuters.

Приблизно 28 500 американських військових знаходяться на території Південної Кореї для стримування ядерної загрози з боку Північної Кореї. Південна Корея почала нести витрати, пов’язані з розміщенням американських військ, з початку 1990-х років. Ці витрати охоплюють оплату праці місцевих працівників, будівництво військових об’єктів та іншу логістичну підтримку.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї також зазначило, що підвищення витрат на спільне фінансування в 2026 році, яке становитиме 8,3%, є більшим у порівнянні зі середнім річним підвищенням на 6,2% за останні п’ять років. Це зростання пов’язане з підвищеними витратами на утримання та додатковий персонал, що працює на місцях.

Раніше ми писали, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про намір країни застосувати усе наявне озброєння, включаючи ядерне, у разі спроби посягання з боку противника на суверенітет країни.Також нагадаємо, що Південна Корея, Сполучені Штати і Японія домовилися посилити спільні зусилля з боротьби з незаконною кібердіяльністю КНДР.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь