Макрон закликав уникати подвійних стандартів у питаннях війн в Україні та Ізраїлі

Політика, Світ

Міжнародна спільнота повинна уникати «подвійних стандартів» у глобальних конфліктах, зокрема щодо воєн на Близькому Сході та в Україні.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Le Monde.

Відкриваючи саміт лідерів франкомовних країн, глава держави зазначив, що ця група країн може разом зробити суттєвий внесок у підтримку глобального миру. На його думку, це можливо реалізувати навіть незважаючи на послаблення глобального впливу Франції, особливо в Африці.

Макрон переконаний, що франкомовний світ – «це те місце, де ми можемо вести спільну дипломатію, яка захищає суверенітет і територіальну цілісність по всій планеті».

«Це місце, яке говорить однією мовою з Україною, на яку сьогодні нападають, яка перебуває під загрозою у своїх кордонах і територіальній цілісності через російську агресивну війну. Але вона також відстоює бачення, де немає місця подвійним стандартам, де всі життя є рівними в усіх конфліктах по всьому світу», – сказав він.Видання зазначає, що раніше Макрон уже висловлював стурбованість кампанією Ізраїлю в Лівані проти об’єктів шиїтського бойового угруповання «Хезболла», наголосивши на «абсолютно шокуючій» кількості жертв серед цивільного населення.

У своїй промові на саміті він зазначив, що Ліван, як колишня французька колонія, «сьогодні похитнувся у своєму суверенітеті та мирі» через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою».

«Не може бути миру на Близькому Сході без рішення про дві держави між Ізраїлем і палестинцями», – зазначив французький лідер.

У Міністерстві оборони США заявили, що вважають Ізраїль та Україну «дуже різними  полями битв», і що збиття російських ракет з території Польщі чи Румунії може втягнути Штати у війну.

Раніш ми писали, що у Державному департаменті США ознайомилися з українським Планом перемоги й побачили в документі «низку продуктивних кроків».

Щодо рф, то її Штати назвали одною з ключових загроз для американських  президентських виборів у листопаді цього року.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь