кремль планує набрати до армії чверть мільйона контрактників за три роки

Політика, Світ

Протягом найближчих трьох років Міністерство оборони країни-терористки росії планує залучити на контрактну службу не менше 225 тисяч нових військовослужбовців.

Про це йдеться в аналізі проекту бюджету, проведеного порталом «Важные истории». У документі зазначено, що на одноразові виплати за укладення контракту з військовим відомством закладено 90 млрд рублів (близько $950 млн).

Сьогодні федеральна одноразова виплата за підписання договору з МО рф становить 400 тисяч рублів ($4216). Суму було збільшено указом володимира путіна від 31 липня 2024 року, до цього виплати становили 195 тисяч рублів.

Якщо обсяг фінансової мотивації залишиться постійним, виділені 90 мільярдів рублів дозволять залучити 225 тисяч нових контрактників за три роки. У разі повернення до колишньої суми 195 тисяч рублів можна буде набрати близько 461,5 тисяч осіб, підрахувало видання.

При цьому можливе зростання запланованих витрат: лише за перше півріччя 2024 року на виплати новим контрактникам було витрачено понад 32 мільярди рублів, що перевищує бюджет, виділений на наступний рік.Влітку 2023 року влада рф, прагнучи прискорити набір контрактників, значно збільшила одноразові виплати. Після того, як путін підняв федеральну виплату до 400 тисяч рублів, 47 регіонів росії також підвищили регіональні виплати. У середньому їх розмір зараз становить 596 тисяч рублів, що у 3,6 раза більше, ніж наприкінці 2022 року.

У таких регіонах, як Москва, Санкт-Петербург, Свердловська область та Карачаєво-Черкесія, загальна сума виплат для нових контрактників перевищує 2 мільйони рублів.

Залишити відповідь