Ізраїль міг ліквідувати нового ватажка Хезболли

Політика, Світ

Хашим Софі ад-Дін, імовірний наступник ліквідованого лідера Хезболли Хасана Насралли, можливо, загинув під час авіаудару Ізраїлю на південну частину Бейрута 4 жовтня. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Про це повідомляє Al Arabiya.

Генеральний секретар Арабської ісламської ради Мухаммед Алі аль-Хусейні заявив в ефірі Al Arabiya, що новий лідер Хезболли міг загинути під час цього удару. Згідно з джерелами Al Hadath, Софі ад-Дін перебував у бункері, який, ймовірно, було атаковано 73-тонною бомбою ізраїльської авіації. На місці також міг перебувати голова розвідки ХАМАС, відомий під прізвиськом Мортада.

Reuters зазначає, що ізраїльські авіаудари перешкоджають пошуковим роботам на місці атаки. Три джерела вказують, що зв’язок із Софі ад-Діном було втрачено після удару, проте Ізраїль ще не зробив офіційних заяв про його ліквідацію.

Раніше ми писали, що ліванське угруповання «Хезболла» використало кадри з війни в Україні, аби продемонструвати «перемоги» над армією Ізраїлю. Йдеться про відео «знищення ізраїльського танка».Також нагадаємо, що американський президент Джо Байден вважає, що Ізраїлю не слід атакувати нафтові об’єкти Ірану. У якості акту відплати за масований удар балістикою 1 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь