Масштабна війна на Близькому Сході є малоймовірною – естонська розвідка

Політика, Світ

Генштаб Сил оборони Естонії вважає малоймовірною масштабну регіональну війну на Близькому Сході.

Естонські військові зазначають, що Ізраїль, найімовірніше, скористається ослабленим становищем Хезболли після втрати командного складу, а також вплив Ірану може зменшитися.

Згідно зі зведенням естонського Генштабу, у разі значного зниження боєздатності Хезболли або її знищення ситуація на Близькому Сході може суттєво змінитися. Іран втратить можливість впливати на Ліван та Ізраїль, а також на регіон в цілому.

Водночас естонські військові зазначають, що напружена ситуація на Близькому Сході також впливає на війну в Україні, оскільки частина міжнародної уваги зосереджена на бойових діях у цьому регіоні.

Попри це, вони вважають, що на даний момент велика регіональна війна все ще малоймовірна. Проте Ірану та його партнерам, зокрема Хезболлі, можливо, доведеться боротися за виживання своїх режимів. Естонські військові також зазначають, що Іран може потребувати підтримки інших партнерів замість російської.Раніше ми писали, що Хашим Софі ад-Дін, імовірний наступник ліквідованого лідера Хезболли Хасана Насралли, можливо, загинув під час авіаудару Ізраїлю на південну частину Бейрута 4 жовтня. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Також нагадаємо, що ліванське угруповання «Хезболла» використало кадри з війни в Україні, аби продемонструвати «перемоги» над армією Ізраїлю. Йдеться про відео «знищення ізраїльського танка».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь