Літак НАТО проводить розвідку у Чорному морі: він стежить за російським флотом

Політика, Світ

Станом на 5 жовтня поблизу південних кордонів Одеської області зафіксовано присутність американських розвідувальних літаків RC-135V/W Rivet Joint та Boeing P-8A Poseidon. Літак НАТО здійснює патрулювання в повітряному просторі Румунії, відстежуючи активність російського флоту в Чорному морі.

Про це повідомляє портал Flightradar.

Раніше маршрут розвідувального літака проходив через повітряний простір Румунії, Болгарії та Греції. Літак контролює ситуацію в районі Криму, збираючи дані про російські засоби протиповітряної оборони, включаючи винищувачі, зенітно-ракетні комплекси та радіомережі авіації вздовж південних кордонів Одеської області.

Британський літак Boeing RC-135W Rivet Joint вилетів з бази НАТО в затоці Судна на острові Кріт, а американський Boeing P-8A Poseidon злетів з італійської бази Сігонелла на Сицилії, що належить ВПС Італії та використовується союзниками НАТО. Літак оснащений спеціалізованим обладнанням для морських операцій та ділиться розвідувальними даними з українськими військовими.

Раніше ми писали, що війська рф продовжують свій наступ з метою захопити українські території. Зокрема, ворог готує нові штурми на Оріхівському та Роботинському напрямках Запорізької області.Також нагадаємо, що бійці Третьої штурмової бригади продовжують винищувати російських загарбників. Українські захисники показали, як на Харківщині вони ефектно підірвали FPV-дронами техніку та військових російської армії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь