72-га бригада не піде на відновлення після виходу з Вугледара: нема ким замінити

Війна

72-га бригада не піде на відновлення після виходу з Вугледара: нема ким замінити

72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців продовжує захищати свої позиції на фронті після відступу з Вугледара

Після відступу з Вугледара 72 окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців продовжить виконувати свої обов’язки на тому ж боці, неподалік окупованого міста. Цю інформацію “Суспільному” підтвердили двоє військовослужбовців.

Бригада залишається на тому ж напрямку

Один із військових повідомив, що батальйони, які мали серйозні втрати у боях за Вугледар, наразі перебувають у Донецькій області, за 10-15 км від лінії фронту, де планують провести доукомплектування. Водночас решта підрозділів бригади продовжують утримувати оборону на цьому напрямку.

Інший військовий розповів, що бригада залишається на тому ж напрямку, оскільки її немає ким замінити.

З серпня 2022 року у 72 ОМБр не було ротації.

“Суспільне” звернулося по коментар до пресслужби бригади. Там повідомили, що у “зв’язку із важкою ситуацією на напрямку, робота з медіа на паузі”. Водночас у коментарі hromadske пресофіцер бригади Арсеній Приліпка сказав, що військові відійшли на новий рубіж оборони та зайняли позиції для продовження стримування ворога.

Бійці 123-ї бригади ТрО самовільно залишили частину на Донбасі

Військові 123-ї бригади ТрО вийшли на мітинг у місті Вознесенську Миколаївської області.

Командир взводу Сергій стверджує, що неодноразово звертався до командування з проханням про видачу зброї, однак отримував відмову.

Начальник управління психологічної підтримки персоналу командування сил ТрО Олександр Пухальський спростував звинувачення військових, запевнивши, що підрозділ повністю укомплектований зброєю та технікою.

При цьому Пухальський наголосив, що військовослужбовці, присутні на мітингу, здійснили самовільне залишення військової частини.

“Кримінальним кодексом передбачено, що три дні у військового є, умовно це дисциплінарна відповідальність. На четвертий день в діях військовослужбовця фактично вбачаються ознаки кримінального правопорушення”, — попередив він.

Журналісти “Суспільного” звернулися з інформаційним запитом з приводу цієї ситуації до Військової служби Правопорядку України та командування 123 бригади ТрО.

Нарешті: Ізраїль вперше атакував військову інфраструктуру в районі російської бази Хмеймім в Сирії
За даними моніторингової групи Сирійської обсерваторії з прав людини (SOHR), вчора ввечері було завдавано ударів, ймовірно Ізраїлем, в районі сирійського портового міста Джабле, на півдні…

ГРАВ ЗА “ДИНАМО” І “ШАХТАР”: ПІШОВ З ЖИТТЯ ВИДАТНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФУТБОЛІСТ, ТРЕНЕР ТА ЕКСПРЕЗИДЕНТ ФФУ
Виступав на позиції захисника та півзахисника

Втратив мову і здатність відчувати емоції: звільнений після 2 років полону Юрій розповів свою історію
Хлопець порадив українцям бути добрішими одне до одного.

Залишити відповідь