У Литві виявили кілька партій військового екіпірування у поїздах з Калінінграда до Москви

Політика, Світ

Литовські митники посилили контроль пасажирських поїздів, що прямують з Калінінграда до Москви. У результаті вони виявили кілька партій військової екіпіровки, замаскованої серед цивільного вантажу.

Про це повідомляє Delfi.

Серед виявлених предметів були камуфляжні штани, маскувальні сітки та інша військова форма.

За даними митниці, такі вантажі, імовірно призначені для російських збройних сил, які беруть участь у війні проти України, неодноразово надсилалися громадськими організаціями з Калінінградської області.

Найбільшу знахідку було зроблено 2 жовтня на залізничній станції Кібартай, де в поштовому вагоні поїзда «Калінінград-Москва» виявили партію камуфляжних штанів. Ще раніше, з 27 по 29 вересня, на тому ж маршруті митники затримали кілька партій маскувальних сіток.

Конфісковані товари було передано литовською митницею як допомогу Україні.

Нагадаємо, що днями литовські прикордонники відмовлялись пропускати вагони транзитного поїзду Москва – Калінінград, на яких були намальовані літера Z, а також інші непотребства.

Це далеко не перший такий випадок. У липні 2022 литовські митники зупинили на кордоні товарняк із добривами, у якому відразу 5 цистерн були промарковані буквою Z.

Також на литовському прикордонному пункті відчепили від поїзда в напрямку Калінінградської області вагон з маркуванням «Z».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь