Біля Вугледара росіяни мали у 10 разів більше артилерії, ніж ЗСУ

Політика

Поблизу міста Вугледар на Донеччині, яке обороняла 72 окрема механізована бригада, росіяни мали десятикратну перевагу в артилерії. Україна ж намагається завдати росіянам великих втрат, навіть якщо доводиться відступати.

Про це пише New York Times із посиланням на військового 72 бригади Романа.

За його словами, російські війська можуть розгромити українську оборону, коли концентрують свої зусилля на певній ділянці фронту. Так, наприкінці літа навколо Вугледара вони мали перевагу в артилерії 10 до 1.

«Як одна наша артилерійська система може боротися з десятьма їхніми?» — каже він.

Видання також цитує інших неназваних українських командирів та військових експертів, які кажуть, що війна з росією — це війна на виснаження, коли кожна сторона намагається виснажити іншу, завдавши їй максимальних втрат і змусивши відмовитися від продовження війни.

Австрійський військовий аналітик Франц-Штефан Гаді, із яким поговорило NYT, сказав, що результат війни вирішиться не тим, «хто контролює Вугледар чи інші тактично важливі прифронтові міста», а тим, «скільки військ росіяни витратили на захоплення Вугледара у порівнянні з тими втратами, яких зазнали українці, намагаючись його утримати».

Нагадаємо, що командування 123 бригади тероборони підтвердило проведення службового розслідування у зв’язку з трагічною смертю командира 186 окремого батальйону, підполковника Ігоря Гриба.

Раніше ми писали, що комбат 186-го батальйону 123-ї бригади, підполковник Ігор Гриб вкоротив собі віку після того, як його підрозділ відмовився виконувати наказ і залишив позиції.

Також нагадаємо, що бійці 72 механізованої бригади імені Чорних Запорожців після виходу з міста Вугледар відійшли на новий рубіж оборони та зайняли позиції для продовження стримування ворога.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь