Будь-яке м’ясо, приготоване таким способом, виходить ніжним і тане в рот

Світ

М’ясо “Томлене” Готую тільки з особливих випадків. Будь-яке м’ясо виходить однаково смачним. Варто лише торкнутися м’яса, і воно починає розпадатися на волокна. Готую відразу багато, щоб вистачило точно всім. А ще це чудовий варіант для святкового столу, таке м’ясо гості оцінять точно.

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі -2 кг.
  • Морква -2 шт.
  • Цибуля -2шт.
  • Часник -5-6зуб.
  • Вино червоне сухе -150мол.
  • Вода -300мол.
  • Томатна паста -1ст.л
  • Томати у власному соку -400гр.
  • Сіль -1,5 ч.л.
  • Лавровий лист -2 шт.
  • Чорний перець – за смаком
  • Солодка паприка – до смаку
  • Прованські трави – за смаком
  • Борошно для обвалки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку все підготуємо. 2 середні моркви і 2 цибулини наріжемо кубиками, часник 5-6 зубчиків поріжемо.

Беремо реберця 2 кг, у мене яловичі. Миємо та обсушуємо паперовим рушником. Тепер обвалюємо у борошні.

На сковороду наливаємо трохи рослинного мала кладемо реберця і обсмажуємо з усіх боків на великому вогні до золотистого кольору. Так обсмажуємо всі реберця.

Тепер наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і смажимо її до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо ще всі разом хвилини 2. Додаємо 1ст.л. томатної пасти, смажимо ще хвилини 2. Вливаємо червоне сухе вино 150 мл, 300 мл води.

Додаємо 400 грам томатів у своєму соку, шкірку у томату потрібно зняти якщо є. Додаємо сіль до смаку, потрібно врахувати, що томати вже солоні. Ми додали 1,5 ч.л. Додаємо спеції, ми додаємо чорний перець, солодку паприку та суміш ароматних трав 1ч.л.. (у нас тут присутній орегано, розмарин і чебрець).

Тепер додаємо часник, перемішуємо і кладемо підготовлені реберця, так щоб вони поринули повністю в соус.

Тепер закриваємо кришкою і ставимо в духовку, готуємо за 180 градусів 2,5 години або орієнтуйтеся по готовності м’яса. Воно має добре відходити від кісток.

Якщо немає такої жаровні, можна взяти казан, або глибоке деко і закрити фольгою.

Якщо вина немає, то влийте на 150 мл води більше. Але з вином виходить набагато смачніше. М’ясо готове, готовність можна перевірити ножем, ніж повинен легко заходити у м’ясо.

Якщо брати свинячі ребра або баранячі, час приготування зменшиться.

Залишити відповідь