Ізраїль розпочав нову наземну операцію у секторі Гази

Політика, Світ

Армія оборони Ізраїлю заявила в неділю, що в рамках нової наземної операції оточила місто Джабалія на півночі Гази, аби перешкодити спробам ХАМАСу відновити свої позиції в цьому районі.

Про це повідомляє Times of Israel.

Ізраїльські військові оточили місто вночі після отримання розвідувальних даних про бойовиків і інфраструктуру ХАМАС у цьому районі, після чого, за інформацією ЦАГАЛу, було здійснено хвилю авіаударів і артилерійських обстрілів. За словами військових, удари були спрямовані на десятки об’єктів ХАМАС у Джабалії, включаючи склади зброї, тунелі, осередки бойовиків та інші об’єкти інфраструктури.

«Операція триватиме стільки, скільки буде необхідно, систематично завдаючи ударів і знищуючи інфраструктуру терористів в цьому районі», – заявили в ЦАХАЛі.

Ця операція стала четвертим наступом ЦАГАЛу на Джабалію з початку війни рік тому.

На тлі розширеної операції Армія оборони Ізраїлю також оголосила в неділю, що готується евакуювати цивільне населення з усієї півночі Гази, а також збільшить площу гуманітарної зони в південній частині сектора Гази. Саме в цю зону, де зараз проживає переважна більшість населення Гази, доставляється більша частина гуманітарної допомоги. Там також розташовані польові госпіталі.

За деякими оцінками, близько 200 000 палестинців залишаються на півночі Гази після того, як на початку війни ЦАГАЛ закликав весь регіон евакуюватися на південь сектора.

Зазначається, що останні військові дії в анклаві відбуваються на тлі підготовки ЦАГАЛу до ймовірних спроб ХАМАСу здійснити напади у роковини атаки терористичного угруповання на півдні Ізраїлю 7 жовтня.

Нагадаємо, що квартал Дахія у Бейруті в ніч проти 6 жовтня пережив найінтенсивніше бомбардування з початку операції Ізраїлю у Лівані.
Перша частина плану по замінуванню рацій членам ліванського угрупування «Хезболла» почала впроваджуватись у Лівані Моссадом у 2015 році. Ідея пейджерної операції виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш ніж за рік до атаки ХАМАС 7 жовтня.Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї попереджавлідера Хезболли Хасана Насраллу про загрозу ліквідації з боку Ізраїлю, за кілька днів до запланованого удару.

Ізраїль відповість на іранську атаку балістичними ракетами своїм ударом по важливих цілях Ірану, і це станеться «дуже скоро».

Також нагадаємо, що Іран здійснив «самооборону» проти Ізраїлю, тому його «дії завершені», якщо тільки Ізраїль не вирішить відплатити.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь