Трамп цікавився думкою путіна щодо можливих поставок зброї Україні, – The New York Times

Політика, Світ

Перебуваючи на посаді президента США, у 2017 році Дональд Трамп цікавився думкою путіна щодо можливих поставок зброї Україні.

Видання The New York Times пише з посиланням на держсекретаря США Рекса Тіллерсона, що на зустрічі з президентом Росії влітку 2017 року в Гамбурзі, говорячи про те, що його адміністрація розглядає можливість надання зброї Україні, Трамп поцікавився, що путін думає з цього приводу.

У відповідь на це путін повідомив, що це було б помилкою, сказавши Трампу, що «українці все одно вимагатимуть більше, щоб їм не надали», додавши, що країна є «сфабрикованою», корумпованою та проводить етнічні чистки російськомовного населення.

Путін підкреслив, що росія має повне право на вплив в Україні, особливо у зв’язку з її історичним минулим і військовими діями на сході країни.

Хоча Трамп прибув на зустріч, маючи яструбині позиції, підготовлені його радниками, він не зміг дати рішучу відсіч аргументам путіна. Ця зустріч стала важливим моментом для розуміння майбутньої зовнішньополітичної позиції Трампа щодо України, яка виявилася неоднозначною і часто піддавалася критиці.Політичне ставлення Трампа до України стало ключовим питанням його президентства, що особливо проявилося під час його повторних зустрічей із путіним і призвело до подальших суперечок, включно з розслідуванням щодо імпічменту, пов’язаним із його розмовою з українським президентом Володимиром Зеленським у 2019 році.

Журналісти припустили, що сформовані в ті роки Трампом погляди можуть вплинути на майбутнє НАТО та відносини США та росії у разі переобрання його президентом.

Тим часом, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив думку, що володимир путін не наважився б вторгнутися в Україну, якби президентом США був Дональд Трамп.

Також нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що має намір зміцнити позиції України під час можливих мирних переговорів з росією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь