Начальник Генштабу Польщі визнав, що полякам все ж доведеться воювати

Політика, Світ

Нинішньому поколінню поляків доведеться стати зі зброєю в руках на захист країни, тому Польщі потрібно ввести обов’язковий призов і активно посилювати військову міць.

Про це заявив очільник Генерального штабу польських збройних сил Веслав Кукула, якого цитує PAP.

«Усе вказує на те, що ми – покоління, яке стане зі зброєю в руках, щоб захистити нашу країну. І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну», – заявив польський генерал.

На його думку, поляки мають створити збройні сили, готові до бойових дій. Однак Кукула вважає, що демографічна криза знизить темпи набору до війська.

«Потенціал супротивника настільки великий, що ми повинні створити набагато більшу армію, а це означає, що ми також повинні впроваджувати модель загальної служби», – наголосив він.Загальна служба передбачає обов’язковий військовий вишкіл та службу.

За даними Міністерства оборони Польщі, до кінця року армія країни налічуватиме понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю армією НАТО після США та Туреччини, вказує Reuters.

Ще влітку Кукула казав, що Польща повинна підготувати свої сили до повномасштабного конфлікту. Це сталося на тлі погіршення відносин з росією та Білоруссю через повномасштабне вторгнення в Україну.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що напад росії на країни Європейського Союзу є вірогідним.

А от президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу.

Майже половина поляків вважають ймовірним, що війна рф проти України розшириться та перекинеться на Польщу.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь